مردان آخر الزمان
اگرچه امتحانات خداوند برای زن و مرد یکسان است؛ ولی پارهای از روایات درباره مردان نقل شده است؛ چنان که امام صادق علیه السلام فرمود:
« وَ رَأَیتَ الرَّجُلَ اِذَا مَرَّ بِهِ یَوْمٌ وَ لَمْ یَکْسِبْ فِیهِ الذَّنبَ العَظِیمَ مِنْ فُجُورٍ اَوْ بَخْسِ مِکْیالٍ اَوْ مِیزانٍ اَوْ غِشیَانِ حَرامٍ اَوْ شُرْبِ مُسْکِرٍ کَئیباً حَزِیناً یَحْسَبُ اَنَّ ذَلِکَ الیومَ عَلَیهِ وَضِ یعَۀٌ مِنْ عُمُرِهِ »
(الکافی، ج 8، ص 40 .)
مردی را میبینی هنگامی که یک روز بر او گذشته و گناه بزرگی انجام نداده است - از قبیل فحشا، کم فروشی، کلاهبرداری و یا شرب خمر - بسیار غمگین واندوهگین میشود.
*زنان آخر الزمان
رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله در وصف برخی از زنان آخِرُ الزّمان چنین می فرماید:
(کَیْفَ بِکُمْ اِذا فَسَدَ نِساؤُکُم وَ فَسَقَ شُبَّانُکُم وَ لَمْ تَأمُروُا بِالْمَعْرُوفِ وَ لَمْ تَنْهَوا عَنِ المُنْکَرِ. قِیلَ لَهُ: وَ یَکُونُ ذَلِکَ یَا رسولَ اللّه؟ قال: نَعَمْ وَ شَرٌّ مِنْ ذَلک)
(... حرانی تحف العقول، ص 49 .)
(چگونه میشود حال شما هنگامی که زنان شما فاسد شوند و جوانانتان فاسق و شما نه امر به معروف می کنید و نه نهی از منکر )به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله گفته شد: آیا این چنین خواهد شد؟! آن حضرت فرمود : بله و بدتر از آن [نیز خواهد شد].
امام علی علیه السلام نیز می فرماید:
یَظْهَرُ فِی آخِرِ الزَّمانِ وَ اقتِرَابِ السَّاعَۀِ وَ هُوَ شَرُّ الَازمِنَۀِ نِسْوَةٌ کَاشِفاتٌ عَارِیاتٌ مُتَبَرِّجاتٌ مِنَ الدِّینِ دَاخِلاتٌ فِی الفِتَنِ مَائِلاتٌ اِلَی الشَّهَواتِ مُسرِعاتٌ اِلَی اللَّذَّاتِ مُستَحِلّاتٌ لِلْمُحَرَّمَاتِ فِی جَهَنَّمَ خَالِداتٌ)
(من لا یحضره الفقیه، ج 3، ص 390 .)
(در آخِرُ الزّمان و نزدیک شدن قیامت - که بدترین زمانها است - زنانی ظاهر می شوند که برهنه و لخت هستند! زینتهای خود را آشکار میسازند، به فتنه ها داخل میشوند و به سوی شهوتها میگرایند! به سوی لذتها میشتابند، حرامهای الهی را حلال میشمارند و در جهنم جاودانه خواهند بود.)
نجات یافتگان آخر الزمان
امام علی علیه السلام درباره نجات یافتگان این دوران می فرماید:
(و آن زمانی است که از فتنه ها نجات نمی یابد؛ مگر مؤمنانی که بی نام و نشانند. اگر در حضور باشند، شناخته نشوند و اگر غایب گردند، کسی سراغ آنان را نمی گیرد. آنها برای سیر کنندگان درشب ظلمانی جامعه ها، چراغهای هدایت و نشانه های روشنند. نه مفسده جو هستند و نه فتنهانگیز. نه در پی اشاعه فحشایند و نه مردمی سفیه و لغو گو. اینانند که خداوند درهای رحمتش را به سوی شان باز می کند و سختیها و مشکلات را از آنان برطرف می سازد.
( نهج البلاغه، خطبه 103 )
(فرهنگ الفبایی مهدویت پیرامون حضرت مهدی (عج) نویسنده:مجتبی تونهای)